Utstyr

Basketball er en idrett som ikke stiller store krav til dyrt utstyr, men noe må være på plass: Du trenger egen drikkeflaske, treningstøy, en god ball og gode sko. Legg mest penger i ballen, den er tross alt det viktigste.

På trening skal du ha med egen ball og egen drikkeflaske. Nå i koronatider vil det ikke være mulig å få fyllt på drikkeflasken i Husebyhallen, så ta med flere flasker om innholdet i en flaske ikke er nok.

Ball

Til bruk på trening anbefaler vi en FIBA-godkjent innendørsball i komposittlær. Plastballer og utendørsballer er ikke egnet for bruk på trening eller kamp. Det er veldig viktig når du investerer i en skikkelig ball, at du aldri bruker den utendørs. For utendørs bruk er det bedre å kjøpe en rimeligere ball. I eliteserien for basket i norge, BLNO er det Molten-baller som brukes, og den mest brukte ballen Molten B7G4500 er å få kjøpt i vår nettbutikk.

Det er viktig at du har med deg en skikkelig ball på trening. Dersom du ikke har mulighet for å kjøpe din egen ball er det mulig å låne en av klubben, mot et depositum på kroner 300. Ta kontakt med materialforvalter dersom du har behov for å låne ball. Det er også mulig å kjøpe ball av klubben på kostnadsfri avbetaling.

Ballstørrelser

  • U13 og yngre: Størrelse 5
  • Jenter/damer: Størrelse 6
  • Gutter/menn: Størrelse 7

Sko

Det viktigste å tenke på når du kjøper basketballsko er at skoen passer foten godt og er behagelig å bruke. Deretter er det viktig at skoen har god friksjon mot underlaget, slik at du ikke sklir på parketten i kampens hete. Det er lite eller ingen sammenheng mellom pris og hvor god en sko er til akkurat deg. Gode sko finnes i alle prisklasser, fra 5-600 kroner til flere tusen. Prøv skoen og finn en som passer deg.

Basketsko kommer gjerne i høy, medium eller lav. Høye sko kan gi bedre støtte for ankelen, mens lave sko gir bedre bevegelsesfrihet. Hvis du spiller mye kan det, for å unngå ensidig belastning, være lurt å ha flere forskjellige sko å bytte mellom.

NB! Kjøp en sko som er beregnet for innendørs bruk og som ikke sverter mot underlaget. Bruk ikke basketskoene dine utendørs, heller ikke på vei fra bilen og inn til kamp/trening.

Spillerdrakt

Spillerdrakt for bruk på kamp holdes av klubben og lånes ut til spiller mot signatur på utlånsavtale. For spillere under 18 år må utlånsavtalen signeres av en foresatt.

Spillerdrakten skal kun brukes når du spiller kamp for Sørsia basketballklubb, aldri på trening eller i andre sammenhenger uten tillatelse fra styret. Tap av eller skade på drakt som skyldes uvettig/uforsiktig bruk medfører erstatningsansvar, og klubbens utgifter med å erstatte drakten vil bli viderefaktuert.

Om drakten din ikke passer lenger, ta kontakt med materialforvalter og gjør en avtale om bytte. Du trenger ikke ny underskrift for å bytte drakt.
NB! Du skal aldri bytte drakt med en annen spiller direkte, all bytte skal skje gjennom materialforvalter.