Sørsia Lions: U16NM-reisen – En triumf av utholdenhet og talent

Av Rune Nordskag:

Midt i hjertet av norsk basketball, blant jubelens ekko og spillets rytme, utfoldet U16NM seg med en fortelling som fanget essensen av sportsånd, motstandskraft og rått talent. For Sørsia Lions var det en reise preget av besluttsomhet, vist med hver dribling, hver pasning og hver seier.

Deres reise startet tilbake i november, under de utfordrende kvalifiseringene i Molde, der de trådte seirende ut og sikret seg billetten til U16NM. Med høye ambisjoner og en tropp på bare syv spillere virket oddsen formidabel da de bega seg inn i arenaen på Ammerud, Oslo, helgen 26.-28. april.

Det første sammenstøtet mot Ulriken Eagels satte tonen for Sørsia Lions’ kampanje. Med en utstilling av ferdigheter og samhold cruiset de til en overbevisende 74-44-triumf, og kunngjorde sin tilstedeværelse med autoritet. Imidlertid var veien videre preget av utfordringer, som vist i den hardt kjempede kampen mot Drammen Rivers, der de kom til kort med 88-69. Uavskrekket møtte de deretter EB85, og tilbød en tapper kamp, men måtte til slutt se seg slått med 91-61.

Slit tårnet seg opp som en håndgripelig motstander etter tre intense oppgjør på lørdag, men ånden forble ubrutt. Søndagen grydde med fornyet besluttsomhet, da de søkte å skjære sin vei til ære. Sandnes følte kraften i deres besluttsomhet da Sørsia Lions sikret seg en 82-63-seier, og befestet sin styrke på banen. Det endelige oppgjøret mot Centrum Tigers viste seg å være den ultimate testen, en test de bestod overbevisende med en overveldende 84-53-seier.

I en turnering der dybde ofte definerer suksess, utfordret Sørsia Lions oddsen med en beskjeden syvspiller-tropp, et vitnesbyrd om deres utholdenhet og enhet. Og selvfølgelig fikk vi med oss en «All Star» – Kevin Leraand, gratulerer så mye! Det var som prikken over i-en for oss alle.

Norsk basketball har fått seg en leksjon i utholdenhet, lidenskap, og ekte lagånd. Sørsia Lions drar ikke bare hjem med pokal, men med hjerter fylt av mesterskapsånd!

En Stor Takknemlighet til Våre Fantastiske Trenere

I hjertet av Sørsia Lions’ suksesshistorie står to enestående menn – hovedtrener William Toussaint og hjelpetrener Per David Thomassen. Deres dedikasjon, lidenskap og evne til å skape en unik kultur har vært avgjørende for vår reise.

Uke etter uke, måned etter måned, har disse to stilt opp for våre spillere på treninger og arrangementer. Men deres innflytelse strekker seg langt utover å bare lære bort spillerforståelse og taktikk. De har blitt gode venner og forbilder for våre unge utøvere.

Vi kan ikke takke dem nok for deres uvurderlige bidrag til vårt lag. Deres engasjement, støtte og evne til å inspirere går langt utover det som forventes av trenere. William og Per David, dere fortjener en stor applaus og en plass i våre hjerter. Vi er utrolig heldige som har dere som trenere og forbilder for våre gutter.

Takk for alt dere gjør!

-Rune

Skribent: Pål Leraand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *