Basket med smak fra hele verden

Historisk dag i Sørsia Basketballklubb
Torsdag 13. Februar skrev vi historie i Sørsia Basketballklubb.
Prosjektet «Basket med smak fra hele verden» ble endelig en realitet i går.

Å komme inn i hallen i går var en nytelse. Deilig lukt av grønnsaker, krydder og annen mat spredte seg inn i alles nesebor. Til og med de som hadde hatt svømmetrening klarte ikke å la være å stikke nesa innom.

3 flott damer serverte alle klubbens spillere tyrkisk mat, og ingen av oss har vel smakt en så god grønnsakssuppe, og med et helt annet tilbehør enn det vi er vant til her på berget.
Å få oppleve andres matkultur er noe barna og ungdommen tydeligvis satte stor pris på, og gleden over dette tiltaket var til å ta og føle på.

Dette er idrett og trivsel på høyt nivå. Vi tror på, at å skape relasjoner og en god sosial kultur og fellesskap, og gjerne gjennom felles gode opplevelser som bl.a mat, er et godt tiltak.
Vi skal bli kjent med matkulturer på tvers av nasjonaliteter, og vi gleder oss til denne våren, hvor flere land skal bli presentert. Her er det bare å ”vise seg frem”

Det ble laget mat til 50-60 personer denne torsdagen, og neste gang står mat fra Iran på menyen.

Dette er en av årsakene til at vi ønsket å pusse opp kjøkkenet i hallen.
Det må være et greit arbeidsmiljø når vi skal ha slike kvelder.
Vi trenger en del kjøkkenutstyr, så om noen har servise, bestikk, serveringsbestikk, boller og kar som de ikke bruker, kan vi gjerne tenke oss donasjoner til kjøkkenet.

Det hadde vært ekstra kjekt med å sitte ved oppdekket langbord, men Husebyhallen har ikke bord nok til dette. Leser du dette, og har noen sammenleggbare bord på lager, ta gjerne kontakt.

En stor takk denne gangen til Mefruze, Seyedeh og Rukiye, som til tross for utfordringer med for lite kokeplater, komfyrvaktproblemer og sikringsproblemer, gjorde kvelden til en suksess!

Tusen takk til Idrettsrådet, som gjorde denne kvelden mulig.

Vi sees!

Skribent: Andreas Noteng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *